•  Реклама

  •  Время







  • Кредити, суперечки з банками та юридична допомога

Кредити, суперечки з банками та юридична допомога


  1. Наша компанія надає в даному напрямку наступні послуги:
  2. Оспорювання нотаріального виконавчого напису
  3. Визнання договору поруки недійсним.

Кредити, суперечки з банками та юридична допомогаЗараз зустрічається проблема порушення банками і різними колекторськими агентствами прав позичальника, найчастіше, банки мають спеціальні відділи по врегулюванню проблемної заборгованості, які домагаються від власних боржників виплат згідно кредитів будь-якими шляхами, надаючи при цьому моральний вплив на самого позичальника.

На сьогоднішній день оформлення кредитів - досить нескладна і поширена у нас процедура, в результаті її, у багатьох клієнтів престижних банків виникають серйозні проблеми фінансового характеру, пов'язані з самими банками, де раніше оформлялися кредитні договори. По суті, кредитні відносини нестабільні, тому що через кризову ситуацію, що складається в країні, позичальники іноді не можуть ніяк повернути борг, банки ж вимагають повернення з позичальника боргу раніше покладеного йому терміну (вони вимагають продажу рухомого, а також, нерухомого майна), причому сума боргу може бути збільшена для позичальника з незрозумілих причин.

Фактично, з кожним роком поступово сума заборгованостей по кредитних платежах в рази збільшується, що може вкрай негативним чином позначитися на самому існуванні цих банків. Банки стали частіше звертатися до суду з позовами, направленими до позичальників, щодо стягнення з них заборгованостей згідно з кредитними договорами, а от позичальники - з метою оспорити дані кредитні договори.

Наша компанія надає в даному напрямку наступні послуги:

        
  • надання юрконсультації по кредитних правовідносинах;
  •     
  • ретельний аналіз підписаних кредитних договорів;
  •     
  • визнання суперечить закону кредитних договорів;
  •     
  • оспорювання отриманого виконавчого нотаріального напису;
  •     
  • визнання договору поруки недійсним;
  •     
  • випадок визнання третейського застереження в наявності кредитного договору недійсним.

 

 

Зазвичай, договір буде дійсний тоді, коли були дотримані такі умови, а саме:

        
  • його суть не суперечить існуючому законодавству України, в тому числі, моральним засадам;
  •     
  • волевиявлення особи, яка укладала договір, зобов'язана бути вільною і повністю відповідати його волі;
  •     
  • договір повинен бути підписаний у формі, яка передбачена законом;
  •     
  • повинен бути націлений на настання дійсних правових наслідків, обумовлених договором;
  •     
  • якщо здійснений батьками (або усиновлювачами) в інтересах їхніх малолітніх, непрацездатних, неповнолітніх дітей і не суперечить їх правам та інтересам.

Якщо одна зі сторін даного договору цілком заперечує його дійсність на тих підставах, які передбачені законом, то подібний договір судом може визнаватися недійсним. Причому, визнання недійсним дає можливість зупинити подальше нарахування штрафів і відсотків.

Оспорювання нотаріального виконавчого напису

Примусове виконання зобов'язань цілком може здійснюватися за судовим рішенням. Рішення суду виноситься в результаті розгляду спору, що виник між сторонами, по суті. Для примусового виконання винесеного судового рішення видається окремий виконавчий лист. Але в деяких, передбачених законом, випадках може допускатися примус до виконання зобов'язань і в безспірному порядку завдяки вчиненню нотаріусом виконавчого напису на прохання кредитора на документі, який встановлює зобов'язання боржника стягнути з боржника деяку грошову суму або витребувати майно для того, щоб погасити кредит.

За представленими банком або стягувачем документами нотаріус перевіряє наявність всіх умов, необхідних для здійснення нового виконавчого напису (сам перелік даних умов встановлено законом). Але, найчастіше, нотаріус, навіть, не перевіряючи присутності всіх необхідних умов, незаконним чином вчиняє виконавчий напис (наприклад, договір про іпотеку ще не закінчив дію, а нотаріус вже вчинив виконавчий напис).

До слова, відповідно до прийнятих положень Закону «Про нотаріат», дія нотаріуса або ж відмова у її вчиненні повинні бути оскаржені в суді. Право на подібне оспорювання має особа, безпосередніх інтересів якої це стосуватиметься.

 

Визнання договору поруки недійсним.

За таким договором поручитель поручається перед власним кредитором за виконання боржником такого зобов'язання.

Приміром, був укладений договір поруки для кредитного договору, за умовами якого поручитель буде відповідати перед кредитором за виконання свого обов'язку боржником з повернення кредиту, а також, всіх відсотків по ньому. У результаті, банк одержує деяку гарантію, що загальна сума кредиту і відсотків по ньому повернеться, навіть, у разі неплатоспроможності цього боржника або смерті останнього.

Якщо Ви виступаєте поручителем і потрапили в таку ситуацію, коли повинні відповідати власними коштами та майном за невиконання своїх зобов'язань перед боржником, то в подібному випадку сперечатися з Вашим банком повністю марно. У принципі, оскаржити договір поруки Ви можете в судовому порядку.

Але перш, ніж укладати новий договір поруки, Ви повинні обов'язково перевірити паспортні дані боржника, а також, його платоспроможність. Вдобавок, з метою додатково уберегти самих себе, Ви здатні укласти договір з боржником, в якому зможете обговорити всі умови повернення ним коштів при виконанні договору за боржника. Запам'ятайте, перед тим, як укласти новий договір поруки, подумайте, чи необхідні Вам великі проблеми.

Питання визнання третейського застереження в представленому кредитному договорі недійсним.

При укладанні всіх кредитних договорів, зазвичай, полягає третейська угода. Вона може бути підписана у вигляді спеціального третейського застереження у Вашому договорі або у вигляді деякої письмової угоди. Подібне третейське застереження, в першу чергу, передбачає, що при виникненні спорів з приводу такого договору, цей спір буде відданий на подальше вирішення в окремий Третейський суд. Таким чином, третейське застереження не надає можливості безпосередньому клієнту банку (або боржнику) звертатися до суду загальної юрисдикції.

За існуючими положеннями статей українського Цивільного процесуального кодексу, суд залишає визначення заяви без подальшого розгляду, якщо між сторонами раніше укладався договір про передання такого спору на подальший розгляд до Третейського суду і надійшла від відповідача до визначення обставин у цій справі та перевірки їх заперечення доказами проти вирішення спорів самим судом.

Якщо враховувати, що в договорі, детальним чином, прописано в якому конкретно третейському суді розглядається даний спір і, навіть, вказується прізвище судді, а цей Третейський суд знаходиться найчастіше при банку, то як Ви думаєте, на чию саме користь приймається рішення?

 

А якщо Ви минете Третейський суд і звернетесь до звичайного суду, то він відповість відмовою розглядати Ваш позов чинності присутності договору з третейським застереженням.

Але є вихід, а саме Ви звертаєтеся до суду загальної юрисдикції з позовом про визнання третейського застереження в цьому договорі недійсним. У такій ситуації, закон буде повністю на Вашому боці, бо, згідно 55 статті української Конституції права і всі свободи людини і громадянина повинні захищатися судом. При тому, український Цивільний кодекс, у свою чергу, повністю гарантує будь-якій особі право звертатися до суду для захисту власного особистого немайнового або ж майнового права, а також інтересу (стаття 16 ЦК України).


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Судове підготовче засідання у кримінальному провадженні

Перевіряючи матеріали кримінальної справи, український суд зобов'язаний встановити всю достатність юридичних і фактичних підстав для того, щоб прийняти судове рішення.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Відмовляємося від централізованого опалення правильно і по букві Закону

Останнім часом відмовитися від централізованої подачі теплової енергії - це більш, ніж актуальна проблема для більшості населення.

Вирішуємо проблеми за допомогою позову до суду

Багато хто думає при цьому, що досить просто взяти зразок і Ваша позовна заява буде практично готова.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5