•  Реклама

  •  Время







  • Як уникнути штрафу за банківський борг?

Як уникнути штрафу за банківський борг?


  1. Банк не має права змінювати кредитний ліміт в односторонньому порядку

Як можна не допустити неправомірного нарахування Вам штрафів або ж арешту майна за несуттєвий борг?

Як уникнути штрафу за банківський борг?Запам'ятайте, якщо банк робить спробу заарештувати майно свого позичальника, то даний арешт можна оскаржити. Наприклад, можна сказати про неосудний стан самого позичальника, а також недобровольне підписання документів, у тому числі, закон стосовно захисту споживачів, невірне рішення суду або ж складання Вами позову.

Слід обмовитися, що нарахування пені з дня подання такого позову повністю припиняється. Після всього цього будь-які штрафні санкції вважають неправильними. По правді сказати, виконавча служба в стані зобов'язати боржника сплатити виконавчий збір.

У тому випадку, якщо людині прийде лист про арешт її заставного майна, вона зобов'язана перевірити наявність такого рішення в суді, в тому числі, його реквізити, а саме назву і склад суду, прізвище судді, а також секретаря судового засідання, опис обставин, суддівського підпису, а також секретаря, круглу (тобто не ксерокопіювати) печатку разом з відбитком синюватого кольору. У тому випадку, якщо даних реквізитів у рішенні не буде, то це значить, документ являє собою «зразок» судового позову і не має ніякої юридичної сили. Звичайно, це визнають і відправники подібних листів.

А якщо людина раптовим чином дізнається, що у неї відкрита окрема кредитна лінія, необхідно згадати, що відповідно до статті 1055 ЦК України, такий договір має бути виключно у письмовій формі. В іншому випадку, він суперечить нинішньому законодавству і недійсний. Тому всі штрафні санкції, в такому випадку, будуть недійсними, а клієнт банку, мимоволі ставший позичальником, повинен погасити лише тіло кредиту. До того ж, він здатний подавати до суду за понесений моральний збиток на банк.

Фактично, все те ж саме відноситься і до ймовірних нарахуваннь за те чи інше обслуговування картки. Причому, якщо ці цифри у договорі не прописані, вони не мають юридичне обгрунтування.

Банк не має права змінювати кредитний ліміт в односторонньому порядку

Банк не має права змінювати кредитний ліміт в односторонньому порядку, в тому числі, змінювати по ньому розмір процентної ставки. Подібну норму Верховна Рада країни узаконила в 2008 р.

В принципі, арешт майна родичів позичальника буде можливий лише у випадку, якщо вони були до цього поручителями наведеного кредитного договору. А ось поширювати інформацію про неплатників фінансова установа права не має, таким чином, вона просто порушує закон під назвою «Про банківську таємницю» та стаття 32 Конституції України. Єдиний виняток - інформування органів влади банком.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Адміністративні суди, підсудність справ і податкові казуси

Звернення суб'єкта в тих випадках, які не передбачені Конституцією та законами, ніяк не належить до юрисдикції адмінсудів.

Спадкування разом з участю іноземного елемента

Справи стосовно спадкування, пов'язані з іноземним елементом на практиці досить рідко потрапляють у замовлення юридичних фірм.

Конституционный Суд меняет практику касаемо разделения имущества обоих супругов

Имущество, которое использовалось в коммерческой деятельности кем-то из супругов, не выступает его личной собственностью.

Свежие впечатления от предоставления по-новому административных услуг

Бюрократическая система в Украине всегда славилась собственной труднопроходимостью и большой изощренностью предоставляемых ею услуг.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5