•  Реклама

  •  Время







  • Якщо Ви вирішили розлучитися?!

Якщо Ви вирішили розлучитися?!


  1. Так, на чиєму боці зараз закон?
  2. Яким чином подружжю не сперечатися через майно і не виносити «сміття з хати»?
  3. Шлюбний договір для збереження майна
  4. Отже, шлюб припинено, але майнові інтереси колишнього подружжя так і залишилися невирішеними! Що ж робити далі?
  5. Які саме поради Ви даєте відвідувачам сайту?

Якщо Ви вирішили розлучитися?!Настійно рекомендуємо Вам, перед ініціацією Вами шлюборозлучного процесу, отримати попередню консультацію кваліфікованого юриста, який спеціалізується виключно на вирішенні виниклих шлюбно-сімейних суперечок, особливо, якщо залишилися невирішені питання у подружжя, а ваші подальші дії носять ймовірнісний характер, який схожий з пошуком «в темній кімнаті чорної кішки».

 

Часом, цивільний шлюб для жіночої статі - це репетиція майбутнього сімейного життя, а от для чоловічого - це відхід від зобов'язань.

Так, на чиєму боці зараз закон?

У нашій країні правове врегулювання таких відносин здійснюється виключно державою. Закон в даний час не визнає співжиття двох людей, якимось шлюбом його не вважає. Воно не породжує жодних юридичних наслідків і судами в ролі факту, що має юридичне значення, не встановлюється.

У подібних ситуаціях, майнові інтереси за тим зберігаються, кому це майно передусім належить, навіть, незважаючи на те, що саме майно, в принципі, могло бути придбане за рахунок отримання загальних доходів обома членами цивільного подружжя.

 

Яким чином подружжю не сперечатися через майно і не виносити «сміття з хати»?

До слова, одним із способів по цивілізованому вирішенню майнового спору виступає укладення спеціального шлюбного договору, в якому прописуються абсолютно всі питання, що стосуються майнових відносин подружжя.

Крім майнових, якихось інших прав і обов'язків наш закон у шлюбному договорі поки не регулює. Наприклад, у західних країнах, де може бути в шлюбному договорі прописана будь-яка умова, впритул до встановленого графіка виконання одне одним подружніх обов'язків.

Шлюбний договір для збереження майна

Відомі люди, а також, популярні зірки, політики укладають між собою шлюбний договір для збереження ними особистого майнового стану, також з метою визначити режим майна, накопиченого в шлюбі. Крім того, присутність шлюбного договору дає підставу, що між подружжям відсутній майновий спір, процес поділу майна для них самих пройде непомітним чином і не буде однією з основних новин в численній жовтій пресі.

Одним з яскравих останніх прикладів справжнього цивілізованого вирішення виниклих суперечок між подружжям називають розірвання шлюбу Абрамовичей. Тоді подружжя без участі суду, самостійно, зуміло вирішити всі питання стосовно майна; а ось і інший, прямо протилежний приклад - це суперечка про місце проживання Дені, сина Крістіни Орбакайте, яка був новиною, найбільш обговорюваною в ЗМІ.

 

В даний момент законодавство надає подружжю право укласти не тільки один шлюбний договір, але також і угоди, які пов'язані з визначенням місця майбутнього проживання дитини, в тому числі, порядкомздійснення ними батьківських прав, стосовно сплати аліментів. Сімейний кодекс України надає подружжю безліч способів для вирішення немайнових і майнових суперечок для того, щоб люди після процедури розірвання шлюбу, зуміли зберегти взаємоповагу.

 

Отже, шлюб припинено, але майнові інтереси колишнього подружжя так і залишилися невирішеними! Що ж робити далі?

Найскладнішими, неприємними і конфліктними при розділі накопленного майна є саме ті суперечки, які пов'язані із завершенням шлюбу, коли не складався шлюбний договір. При цьому, практика яскраво показує, що подібних справ більшість.Між двома членами подружжя починаються камеї-то запеклі суперечки відносно того, кому, що дістанеться. Це, насамперед, пов'язано з тим, що обидві сторони вкрай негативно налаштовуються один проти одного і озлоблені. Тому що до вирішення питання про розірвання шлюбу люди не від прекрасного життя приходять.

Підготовка до процесу зажадає надання кваліфікованої юридичної допомоги, тому що шлюбно-сімейні спори мають масу специфічних нюансів, будь-який з яких буде здатний кардинальним чином вплинути на підсумок судового процесу.

Спроба самостійної участі у процесі або ж використання допомоги недостатньо професійного, в цій специфіці вирішення цивільних справ, юриста обійдеться дуже дорого. З такими випадками зустрічаємось досить часто. До того, ж клієнти приходять в сказ від судового процесу, тривалого надцять років, протягом якого накопичене майно подружжя було кілька разів перепродано, з єдиною метою - це збереження активів 1-ого з подружжя.

 

Якщо виснажливий судовий процес все ж залишився для Вас позаду..Хтось із членів колишнього подружжя зміг «перемогти», а от хтось «зазнав нищівної поразки», до якої, як показує практика, підготував себе заздалегідь, правильна і оперативна підготовка до прийдешнього шлюборозлучного процесу є в даний момент запорукою успіху майбутнього переможця.

Що вигідніше для самої матері дитини - отримувати «по суду» аліменти або ж прямо домовитися з батьком і зуміти укласти окрему угоду.

 

В даний момент в нашому законодавстві забезпечення законних прав і свобод дітей виступає прерогативою батьків. Будь-яка дитина володіє правом на гідний рівень життя, потрібний для її фізичного, а також, розумового, морального, духовного і соціального розвитку. Зазвичай, такий рівень життя на добровільних засадах зможуть забезпечити дитині її батьки.

Як бачите, отримати аліменти на проживання дітей що називається «по суду», ніякого добровільного початку не несе. Саме слово «аліменти», навіть, звучить неприємно. Аліменти виступають для чоловіків в якості повинності, а для жінок як то саме, що іншому колишньому чоловікові доводиться випрошувати. Фактично, аліментні зобов'язання виникають тільки тоді, коли картина світу, в якій батько повинен піклуватися про власне потомство, в незалежності від, створених з дружиною умов проживання, була порушена.

 

Жінка не завжди терпить апріорі, якщо мова йде про аліменти. Часто, в практиці буває, що спочатку полюбовно домовляючись з батьком, жінка отримувала від нього грошові кошти, багато чи мало, а потім йде до суду і стягує за 3 минулих роки з нього. Так як всі домовленості були лише на словах. Щоб уникнути подібних суперечок, які пов'язані зі сплатою аліментів, все ж рекомендуємо укласти спеціальну угоду. Бувають, причому, відомі випадки, коли дитина все ж залишилася з батьком, а справжнім платником аліментів була жінка.

Нагадаємо, що угода про сплату аліментів має силу судового акту! При невиконанні необхідних умов угоди (тобто, розмір, терміни і так далі) буде достатньо пред'явити угоду на те підприємство, де зараз працює боржник або ж у спеціальну службу судових приставів для подальшого примусового виконання.

 

Які саме поради Ви даєте відвідувачам сайту?

Якою би в результаті не була суперечка між подружжям, приймайте рішення виключно після консультації з визнаним юристом, що спеціалізуються на якнайшвидшому вирішенні шлюбно-сімейних спорів.

Це дасть Вам можливість передбачити дії, які надалі можуть бути зроблені опонентом. Будь-який крок повинен бути продуманий, а також, конструктивним і заснованим тільки на законі.


Вернутся назад



Вам будет интересно:

Права на наследство совершеннолетних, но нетрудоспособных детей

Завещатель не сможет лишить прав на обязательную часть наследства особ, которые на него претендуют, даже если укажет это в своем завещании.

Как я нашла адвоката по семейным спорам

Следует не забывать, что из любой ситуации можно найти оптимальный выход, а все жизненные трудности только делают нас сильнее.

Правдивые отзывы о юристах

Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все равно клиенты обращаются к ним за помощью.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.


  • Комментарии

  • Новости и Публикации
Когда возможен раздел имущества супругов в Украине

Когда возможен раздел имущества супругов в Украине Ни для кого не будет секретом, что в Украине действует положение, которое регулирует взаимоотношение супругов в материальной составляющей брака.

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде

Раздел нескольких объектов при разделе имущества супругов в суде Другим способом раздела имущества является присуждение неделимых частей имущества одному из супругов.

Ипотека, раздел супружеского кредита

Ипотека, раздел супружеского кредита Если на момент раздела имущества кредит не погашен, то естественно будет поднят вопрос, о том, кому же платить.

Отступления от принципов равенства при разделе ...

Отступления от принципов равенства при разделе имущественных прав Раздел имущества не поровну - достаточно поширенная практика украинских судов, когда в деле принимает участие знающий свою ...

Правдивые отзывы о юристах

Правдивые отзывы о юристах Отзывы о юридических конторах и отдельных специалистах: юристах, адвокатах не всегда только хорошие, но тем не менее, все ...


  • Голосования






  •  Рекомендации


  • Вопрос к юристу по наследству:



cron
559c09deeff8038dba68d59a70fb5de5